Pamukova Meslek Yüksekokulu Açılış Töreni ve İlk Ders etkinliği ile 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılına yüz yüze başladı.

Pamukova Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirilen törene Pamukova Belediye Başkanı İbrahim Güven ÖVÜN, Pamukova Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sena GENÇ ELDEN, yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Fatih SÖNMEZ, Müdür yardımcıları, akademik personeller ve öğrenciler katıldılar.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Fatih SÖNMEZ törendeki konuşmasında yüz yüze eğitimin önemine dikkat çekti. Ayrıca öğrencilere Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tüm birimlerinde uygulanan +1 eğitim modeli hakkında kısa açıklamalarda bulunan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Fatih SÖNMEZ öğrencilerin eğitim alacakları Pamukova Meslek Yüksekokulu programlarından mezun olduklarında sahip olacakları bilgi ve beceriler ile istihdam edilme durumlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pamukova Belediye Başkanı İbrahim Güven ÖVÜN İlk Ders etkinliği kapsamında gerçekleştirdiği konuşmasında yeni eğitim öğretim yılının herkes için hayırlara vesile olmasını temenni etti. Ayrıca İlçede bulunan sosyal ve kültürel tesisler hakkında da öğrencileri bilgilendiren Belediye Başkanı Sayın ÖVÜN bireysel tecrübelerine ilişkin aktardığı anektodlar ile öğrencilere gelecek hedeflerini oluşturmaları konusunda tavsiyeler verdi.

Törene katılan, Pamukova İlçe Devlet hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sena GENÇ ELDEN öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi ve öğrencileri pandemi koşullarında salgın ile mücadele konusunda uyulması gereken kurallar konusunda bilgilendirdi ve salgına karşı en güçlü silah olarak tanımladığı aşının yaptırılmasının yüz yüze eğitime devam edilebilmesi için ne denli önemli olduğuna değindi.

Tören sonrasında ise Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK’ın yüz yüze eğitimin başlayacağı ilk gün için öğrencilere daha önce vermiş olduğu mangal sözüne istinaden tüm öğrencilere ve katılımcılara mangal ikramları gerçekleştirildi.