Ana içeriğe atla
Neden SUBÜ?

Sosyal Transkript

Neden SUBÜ Eczane Hizmetleri ?

1. Deneyimli Akademisyenler

Bölümümüzde öğretim elemanlarımız deneyimlerini derslerde aktif olarak aktarmaktadır. Bu kapsamda öğretim elemanları olarak gerek akademik, gerekse aktif saha tecrübemizi öğrencilerimizle mümkün olduğunca paylaşılmaktayız. Mezunlarımız meslek hayatlarında karşılaşacakları birçok durum ve olguyu deneyimleme şansı bulmaktadır. Bölümümüzde 1 Prof. Dr., 1 Dr. Öğr. Üyesi ve 2 Öğr. Gör. olmak üzere toplamda 4 öğretim elemanı bulunmaktadır.

2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar

Öğrencilerimiz 30 günlük zorunlu staj ve 16 haftalık iş yeri eğitimi sayesinde çalışmak istedikleri alanda gerekli bilgi ve tecrübeyi daha öğrencilik döneminde edinme fırsatı bulmaktadır. Mezun olmadan önce birçok mesleki bilgiyi gerek teorik gerekse uygulama anlamında öğrencilere vermeye çalışmaktadır. Her dönem farklı alanlardan meslek insanlarını öğrencilerimizle buluşturup, saha tecrübelerini bire bir öğrencilerimize aktarma fırsatı sunulmaktadır.

3. Sosyal ve Kültürel Ortam

MYO kampüsümüz Pamukova ilçesinde ana yol üzerinde, oldukça ulaşılabilir bir pozisyondadır. Yeşillikler içinde, güzel ve bakımlı bir yerleşkede konumlanmış bulunmaktayız. Okulumuzda ve üniversite kampüsümüzde öğrencilerimizin keyifle vakit geçirebileceği birçok aktivite yapılmaktadır. Düzenli olarak okulumuzda öğrencilerimize yönelik kültürel etkinlikler, kariyer günleri vb. etkinlikle öğrencilerimizi sosyokültürel olarak desteklenmeye çalışılmaktadır.

4. TYÇ ve Akreditasyon

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik


Tanıtım Videomuz

+1 Eğitim Modeli

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.

Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.

+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.

2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.


Kariyer Olanakları

Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz: -Serbest eczaneler -Kamu ve özel hastane eczaneleri -Ecza depoları -İlaç satış ve pazarlaması yapan firmalar -İlaç üretimi gerçekleştiren firma ve laboratuvarlar -İlaç dışındaki diğer medikal ürünlerin satışını yapan medikal firmalar gibi işyerlerinde çalışabilmektedirler.


Kariyer Danışmanlığı
Öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer planlama ve profesyonel gelişim konularında destek sağlamak amacıyla, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) yardımcı olmaktadır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Etkileşim

Çift Diploma

ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

-Tıbbi Laboratuvar Teknikleri -Laboratuvar Teknolojisi -Fizyoterapi -İlk ve Acil Yardım -Sağlık Kurumları İşletmeciliği

(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

-Acil Yardım ve Afet Yönetimi -Biyokimya, -Kimya, -Kimya Mühendisliği, -Sağlık Yönetimi -Sosyal Hizmet


Öğrenci Toplulukları

Yaşanabilir Şehir Sakarya

Ulaşım