Ana içeriğe atla

Sakarya Merkeze yaklaşık 35 km Pamukova İlçe Merkezine ise sadece 2 km uzaklıkta olan yüksekokul kampüsümüz geniş bir açık alana sahiptir. Ulaşım açısından İstanbul’u güney illerine bağlayan kapı olan Pamukova’dan diğer illere gerek demiryolu gerekse karayolu ile ulaşmak oldukça kolaydır. Tüm otobüslerin mola yerleri ilçemizde yer aldığından günün her saati Türkiye’nin her yerine otobüs kolaylıkla bulunabilmektedir.

Yerleşim: Çevre dostu kampüsümüz yaklaşık olarak 16 bin metrekare alana sahiptir. Bu alan içerisinde rekreasyonel aktivitelere olanak veren mini futbol sahası voleybol ve basketbol sahası ve belirli dönemlerde akademisyenler ile öğrencilerin toplanıp aktivite gerçekleştirdiği dinlenme-eğlenme alanları mevcuttur. Bununla birlikte, akademik çalışmalarınız için modernize edilen laboratuvarlarımız siz değerli öğrencilere hizmet vermek için planlanmıştır.

Şekil 1. SUBÜ Pamukova MYO Yerleşke Kullanım Alanları

Şekil 1. SUBÜ Pamukova M.Y.O. Yerleşke Kullanım Alanları

Fiziksel Mekânlar: Okulumuzda aynı anda 40-60 kişiye hizmet verebilen 1 adet tam teçhizatlı bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Ayrıca bu yıl yeni kurulan merkezi laboratuvarımızda Laboratuvar-Gıda ve Eczane Hizmetleri öğrencilerimiz birçok analizini uygulamalı olarak yapabilme imkânı sunulmaktadır. Tüm sınıflar modernize edilmiş olup interaktif ders akışı sağlamak için uygun hale getirilmiştir. Çizim atölyemizde 40 öğrenci faydalanabilirken bu sınıfta ayrıca 6 öğrenci bilgisayarı aktif olarak kullanabilmektedir. Kütüphanemizde öğrencilerimizin çevrimiçi katalog tarayabilmeleri için dönem içi her saat açık olan 4 bilgisayar bulunmaktadır. Konferans salonumuz aynı anda 200 kişiyi misafir edebilmektedir. Teorik derslik sayımız ise 12’dir. Okulumuz bahçesinde geniş açık yeşil alanlar ve kameriyeler öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirmesi için 7-24 kullanımlarına açıktır.

Şekil 2. SUBÜ Pamukova MYO Yerleşkesi açık yeşil alanlarından bir görünüm

Şekil 2. SUBÜ Pamukova M.Y.O. Yerleşkesi açık yeşil alanlarından bir görünüm

Akademik Birimler: Okulumuz bünyesinde 6 program aktif olarak öğrenci kabul etmektedir.

Bunlar;

Sağlık Hizmetleri: Şehir merkezinde bulunan devlet hastanesi sadece 2 km uzaklıkta aile hekimliği ise 1 km mesafededir.

Spor Tesisleri: Okulumuzda minyatür futbol sahası voleybol sahası ve tek pota basketbol sahası bulunmakta olup, okula yürüme mesafesinde özel kapalı halı sahalarda bulunmaktadır. Belirli güz ve bahar dönemlerinde öğrencilerimiz arasında farklı etkinlikler ve turnuvalar bu alanlarda gerçekleştirilmektedir.

Şekil 3. SUBÜ Pamukova MYO Yerleşkesi açık spor alanlarından bir görünüm

Şekil 3. SUBÜ Pamukova M.Y.O. Yerleşkesi açık spor alanlarından bir görünüm

Barınma: Pamukova dışından gelecek arkadaşlarımız için okula yürüme mesafesinde özel yurtlar bulunmakta ve yakın gelecekte Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdelediği 250 kişilik KYK yurdu yapılması planlanmaktadır.

Neden Pamukova M.Y.O.: Pamukova ilçe olarak yıllardan beri Sakarya’nın en güvenli yerlerinden biri olarak bilinmektedir. Şehir merkezi ve okul arası her yere ulaşım kolaylıkla sağlanabilmekte ve insani ilişkiler bakımından oldukça kolay bir ilçedir. Son dönemde maruz kaldığımız salgın hastalık bize gösterdi ki bir yerin yaşanabilir olmasının temelini oluşturan faktörlerin başında sağlık gelmektedir. İlçemiz bu yönü ile de oldukça güvenli bir durumdadır. Bunun yanında bir ilçe okulu olması sebebi ile Pamukova MYO’da öğrenci-idari-akademik kadro iletişimi en üst seviyelerdedir. Tüm kadromuz öğrencilerimiz ile her zaman iletişimde bulunmakta ve ellerinden gelen her şeyi siz değerli öğrencilerimize sunmaktadır.

Şekil 4. SUBÜ Pamukova MYO Yerleşkesi yarı-açık dinlenme alanlarından bir görünüm

Şekil 4. SUBÜ Pamukova M.Y.O. Yerleşkesi yarı-açık dinlenme alanlarından bir görünüm

Yemekhane-Kantin Hizmetleri: Yerleşke alanında siz değerli öğrenciler için öğrenci kantini ve yemekhanesi bulunmaktadır. Öğrenci yemekhanemiz öğrencilerimize öğle ve akşam yemeği hizmeti vermekte, kantin ise sabah 9.00 ile 2. Öğretimin son bulduğu saate kadar açık bulunmaktadır.