Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumunda gerçekleştirilen Mezuniyet törenine binlerce mezun ve aileleriyle Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de katıldı. Üniversitenin ilk mezunları olarak mezun olan bin 910 öğrenci hep birlikte mezuniyet yemini gerçekleştirerek diplomalarını aldılar. Şehir protokolü, sivil toplum örgütleri de mezun öğrenciler ve ailelerinin heyecanına eşlik etmek için törende yerlerini aldılar. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, açılış konuşmasında, mezuniyet töreninin tarihi bir an olduğunu belirttiği konuşmasında, yeni üniversite olarak bilgiyi beceriyle bütünleştirme misyonuyla ilk mezunları vermenin onurunu yaşadığını ifade etti.