Ana içeriğe atla
Neden SUBÜ?

Sosyal Transkript

Neden SUBÜ Gıda Teknolojisi?

1. Deneyimli Akademisyenler

Alanında uzman akademisyenlerden oluşan 1 Doçent, 3 Öğretim Görevlisi ile eğitim düzeyinin standardı yüksek tutulmaktadır. Gıda Tekno0lojisi alanında yaptıkları çalışmalar ile TÜBİTAK ve diğer kuruluşlarla çeşitli projeler yapılmakta, öğrencilerin ar-ge ve inovasyon odaklı eğitim alması sağlanmaktadır.

2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar

+1 Uygulamalı Eğitim modeli sayesinde Üniversite sektör işbirliği konusunda deneyimli, öğrencilerini iş hayatına eğitim hayatı sırasında alıştırmakta ve nitelikli mezunları sektörle tanıştırmaktadır. Nitelikli ara eleman ihtiyacı olan sektör temsilcileri öğrencilerle doğrudan iletişime geçmekte ve öğrenciyi istihdam edebilmektedir.

3. Sosyal ve Kültürel Ortam

Okulumuz yerleşkesinde spor aktiviteleri ve sosyal etkinlikler için uygun bahçe, mini futbol ve voleybol sahası bulunmaktadır. Eğitim hayatı boyunca okulumuz birimleri tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle öğrencilerin sosyal faaliyetlere katılımı sağlanmaktadır.

4. TYÇ ve Akreditasyon

Kariyer Yolu: Projelerle Gerçek İş Yaşamı Tecrübesi: Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining.


Tanıtım Videomuz

+1 Eğitim Modeli

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.

Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.

+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.

2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.


Kariyer Olanakları

Gıda hammaddesi işleyen işletmelerde üretim biriminin kalite kontrol ve üretim departmanlarında yöneticilere yardımcı olacak veya kendi adına işyeri açıp çalıştırabilecek uzman kişiler yetiştirmeyi amaçlayan, gıdanın temel ilkelerinde ve konularında uygulama odaklı bir eğitim gerçekleştirerek gelişen teknolojilere uyum sağlayabilen bir yükseköğretim ön lisans programıdır. Gıda sanayiinin her dalında gerek üretim gerekse laboratuvar bölümlerinde çalışabilmektedir. İlgili Bakanlıkların Kontrol Laboratuvarları, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Tariş, Belediyeler, Kamu Kurumları özel sektöre bağlı gıda endüstrisinde yönetim, üretim ve laboratuvar alanlarında çalışabilmekte veya kendileri işletmeler açabilmektedirler. Özellikle hazır yemek sektöründen ve gıda işleme fabrikalarında iş imkanı artmaktadır.


Kariyer Danışmanlığı
Öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer planlama ve profesyonel gelişim konularında destek sağlamak amacıyla, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) yardımcı olmaktadır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Etkileşim

Çift Diploma

ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

- Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Pr. - Laboratuvar Teknolojisi Programlarında ÇAP yapabilmektedir. Ayrıca, Peynir Üretim Uygulamaları Yandal Programı bulunmaktadır.

(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

-Beslenme ve Diyetetik -Gıda Mühendisliği -Gıda Teknolojisi -Kimya


Öğrenci Toplulukları

Yaşanabilir Şehir Sakarya

Ulaşım