Skip to main content
Neden SUBÜ?

Sosyal Transkript

Neden SUBÜ Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi ?

1. Deneyimli Akademisyenler

Alanında uzman akademisyenlerden oluşan 1 Doçent, 3 Öğretim Görevlisi ile eğitim düzeyi standardı yüksek tutulmaktadır. Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi alanında yaptıkları çalışmalar ile TÜBİTAK ve diğer kuruluşlarla çeşitli projeler yapılmakta, öğrencilerin ar-ge ve inovasyon odaklı eğitim alması sağlanmaktadır.

2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar

+1 Uygulamalı Eğitim modeli sayesinde Üniversite sektör işbirliği konusunda deneyimli, öğrencilerini iş hayatına eğitim hayatı sırasında alıştırmakta ve nitelikli mezunları sektörle tanıştırmaktadır. Nitelikli ara eleman ihtiyacı olan sektör temsilcileri öğrencilerle doğrudan iletişime geçmekte ve öğrenciyi istihdam edebilmektedir.

3. Sosyal ve Kültürel Ortam

Okulumuz yerleşkesinde spor aktiviteleri ve sosyal etkinlikler için uygun bahçe, mini futbol ve voleybol sahası bulunmaktadır. Eğitim hayatı boyunca okulumuz birimleri tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle öğrencilerin sosyal faaliyetlere katılımı sağlanmaktadır.

4. TYÇ ve Akreditasyon

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik


Tanıtım Videomuz

+1 Eğitim Modeli

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.

Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.

+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.

2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.


Kariyer Olanakları

Gıda hammaddesi işleyen işletmelerde üretim biriminin kalite kontrol departmanlarında yöneticilere yardımcı olacak personel yetiştirmeyi amaçlayan bir programıdır. Gıda işletmelerinin asgari teknik ve hijyenik şartlarının sağlanmasında ve numune alma işlemi ile başlayan ve o partinin istenilen özelliklere uygunluğunun kontrol edilmesinde yapılan işlemlerin tümünü yapabilecek niteliklere sahip bireyler yetiştirmektir. Mezun öğrencilerimiz gıda sanayinin her dalında, kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlardaki gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerinin yapıldığı ilgili laboratuvarların tümünde çalışma olanağına sahiptirler. Bu amaçla ilgili Bakanlıkların Kontrol Laboratuvarları, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Tariş, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri gibi kamu kuruluşlarında ve özel sektöre bağlı gıda endüstrisinde yönetim, üretim ve laboratuvar alanlarında çalışabilmekte, kendi özel işyerlerini de açabilmektedirler.


Kariyer Danışmanlığı
Öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer planlama ve profesyonel gelişim konularında destek sağlamak amacıyla, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) yardımcı olmaktadır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Etkileşim

Çift Diploma

ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

Gıda Teknolojisi Pr. - Laboratuvar Teknolojisi Programlarında ÇAP yapabilmektedir. Ayrıca, Çiğ Süt Kalite Uygulamaları Yandal Programı bulunmaktadır.

(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

-Gıda Teknolojisi Pr. - Laboratuvar Teknolojisi Programlarında ÇAP yapabilmektedir. -Ayrıca, Çiğ Süt Kalite Uygulamaları Yandal Programı bulunmaktadır.


Öğrenci Toplulukları

Yaşanabilir Şehir Sakarya

Ulaşım