Ana içeriğe atla

2023-2024 Öğretim Yılı Önceden Kazanılmış Yeterliliklerin Tanınması başvuruları Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Önceden Kazanılmış Yeterliliklerin Tanınması Yönergesi 6. Madde gereğince bölüm sekreterliklerine şahsen ve dilekçe ile yapılacaktır.  Müracaatlar ve sınavlar  takvimde ilan edilen tarihlerde yapılacaktır.  Sınavlar örgün olarak gerçekleştirilecektir. Bir öğrenci bir sınav döneminde en fazla 15 AKTS krediyi aşmayacak kadar ders için sınava başvurabilir.

Başvuru Tarihleri                                          25 – 29  Eylül 2023

Başvuru Değ. ve Sınavların Uygulanma Şekillerinin İlanı  03 Ekim 2023

Sınav Tarihleri                                             07 Ekim 2023

Sınav Sonuçlarının Açıklanması                09 Ekim 2023

Başvuru sırasında istenecek belgeler;

• Dersler için; yetkili eğitim kurumlarından veya kamu kurumlarından alınmış konu ile alakalı Eğitim Sertifikası,
  • Staj ve İşletmede Mesleki Eğitim  için; işyerinde yapılan çalışma sırasında hazırlanmış portfolyo veya bölüm tarafından belirlenmiş formatta hazırlanmış staj defteri. Öğrenci, kazanımlar süresince ilgili iş yerinde Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlı olarak bulunduğunu belgelemeli ve başvurusunda kazanmış olduğu bilgi, beceri ve yetkinlikleri elde ettiği faaliyetleri, çalışma-eğitim süreleri işyerinin yetkilisi tarafından onaylanmış belgeler ile sunmalıdır.

Açıklama : Staj, İşletmede Mesleki Eğitim, Yabancı Dil ve  Bilgi Teknolojileri ve Kodlama dersleri 15 AKTS kredi kapsamı dışındadır. Öğrencilerimiz kayıtlı oldukları Programların müfredatlarında yer alan tüm dersler için başvuruda bulunabilir.

Başvuru dosyası ektedir.